ISO 22000 nedir?
Ekipman, paketleme malzemesi, temizlik malzemeleri ve katkı malzemeleri üreticileri gibi ilişkili kuruluşlar da dahil "tarladan sofraya" gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için gerçek bir uluslararası standarttır. Çeşitli ülkeler tarafından yayınlanmış HACCP standardının yerini alabilecek ve Dünya’da ISO 9001 gibi kabul görebilecek bir standart olması öngörülmektedir.
ISO 22000’in faydaları nelerdir?
1- Yasa ve mevzuatlara uyumu artırır,
2- Üretim verimliliğini artırır,
3- Ulusal ve Uluslar arası pazarda rekabet gücünü artırır,
4- Olası tehlikeler önlenerek güvenli gıda üretilmesini sağlar,
5- Etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar,
6- Çalışanların hijyen ve gıda güvenliği konusunda bilinçlenmesini sağlar.
ISO 22000 Danışmanlık Sürecimiz
1. Adım: Mevcut Durum Analizi
Kuruluşun mevcut organizasyon ve dokümantasyon yapısının incelenmesi,
GGY ekibinin ve liderinin belirlenmesi,
Projenin aşamalarını içeren proje planının oluşturulması,
Bilinçlendirme eğitimi ile ilgili gerekli hazırlıkların yapılması.
2. Adım: ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlık Toplantıları
Çalışanların görev, yetki ve sorumlulukların belirlenmesi,
GGY politikasının ve hedeflerinin belirlenmesi,
Ön gereksinim programlarının oluşturulması,
Tehlike analizinin yapılması,
HACCP planlarının oluşturulması,
Sistem dokümantasyonunun oluşturulması,
3. Adım: İç Denetimlerin Yapılması
Bu adım, firmanız bünyesinde iç denetimleri gerçekleştirecek denetçi ekibe yönelik olarak PCS tarafından verilecek İç Denetçi Eğitimini ve iç denetimlerin yapılmasını kapsar.
4. Adım: Belgelendirme Kuruluşuna Müracaatın yapılması
ISO 22000 için dokümantasyon hazırlıklarınız bittikten sonra Belgelendirme kuruluşu ile iletişime geçilerek belgelendirme süreciniz başlatılır.
Akredite belgelendirme kuruluşlarının sorumlu olduğu bu süreçte, PCS, belgelendirme süreci ile ilgili her konuda firmanıza gereken desteği (talep edildiği takdirde) bedelsiz olarak yerine getirecektir. |